måndag 3 maj 2010

Sköna maj välkommen!

Nu har valborgsmässoaftonen varit med besök av kära vänner, god mat och besök vid en härlig majbrasa.

Middagen bestod av fajitas med massor av tillbehör.

Efter brasan gick vi hem och åt chokladfondanter med hallon och vaniljglass.

Receptet hittade jag hos Victoria på Bloggfamiljen.

Chokladfondanter

8 portioner

150 gram mörk choklad
150 gram smör rumstempererat
1 dl socker
4 st ägg
2 st äggulor
0,75 dl vetemjöl

Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl.

Smörj ugnsfasta portionsformar.

Grädda fondanterna i ugn, 200 grader ca 8 minuter, de ska fortfarande vara rinniga i mitten. Vänd försiktigt upp och ner formarna över varsin tallrik.

Vi serverade med vaniljglass och hallon.

Inga kommentarer: